ПМГ отнесе Езиковата на баскет

Математичка/вляво/ в люта схватка със съперничка от Езиковата

Математическата гимназия разгроми с 26:9 Езиковата във финала на баскетболния турнир при девойките в група 8-10 клас. Мачът бе част от общинското ученическо първенство. Младите математички бяха с класа над съперничките и заслужено отиват на финалите на областния шампионат. Компания ще им правят батковците им от 11-12 клас на същото училище, които безпроблемно пречупиха Механото и защитиха репутацията на гимназията като баскетболен център в ученическия спорт.

Въпреки доста хладната зала Дружба, спортните емоции бяха доста горещи. Двата девически отбора се „захапаха“ от първата до последната минута, но с една малка разлика-математичките вкарваха кошове, а майсторките на чужди езици-не. Играта в защита на МГ-то бе твърда до такава степен, че за да я избегне, баскетболистка на съперничките тръгна в противоположна посока и замалко щеше да си отбележи автокош.

Разликата в класите бе обяснена, че много от децата на ПМГ тренирали баскет в хасковския девически отбор и имали необходимите умения.

При момчетата в същата възрастова група, победители станаха от Финансово стопанската гимназия. При малките, 5-7 клас, шампиони са децата на Климент Охридски, които а финала пречупиха отборът на село Книжовник.

Г. Христов

ПМГ бяха по-добри във вкарването

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини