Светла Петрова напуска BTV

От тази събота, 30 април, "Сеизмограф" отпада от програмната схема на bTV. Предаването беше програмирано в нов слот от 17 до 18 часа - в отговор на зрителските очаквания, изразени в последните проучвания на ТВ аудиторията.

Водещата Светла Петрова не приела предложението на телевизията за промяна на часовия слот с един час напред. Затова тя предпочела да се раздели с телевизията. Това е официалната информация, с която от BTV обясняват напускането на Петрова от медията.

"Искрено съжалявам, че Светла Петрова, която в продължение на 10 години развиваше "Сеизмограф", не прие поканата, защото вярвам, че предаването щеше да постигне успех с новия си час на излъчване. Благодаря й за професионализма и всеотдайността в работата й досега и й пожелавам успех. Вярвам, че тя ще остане приятел на bTV", коментира Вики Политова, ген. директор на bTV Media Group.

"Подобни програмни промени са нещо обичайно в работата на всяка телевизионна медия. Програмирането на bTV е подчинено само и единствено на очакванията и предпочитанията на зрителите и решението ни да изместим предаването "Сеизмограф" в по-подходящ час беше логично след последните проучвания, които проведохме. Зрителите ясно показаха, че в 18 ч. искат да гледат развлекателна програма за по-млада аудитория, именно затова позиционирахме "Море от любов" там. Със същите изцяло зрителски аргументи наскоро бяха променени и началните часове на "Отпечатъци", "Нека говорят...", дори bTV Новините през 2007 година", коментира Апостол Пенчев, директор "Телевизионни програми" на bTV Media Group.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини