Арда поизпоти Марек

Отборът на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) победи като домакин Арда (Кърджали) с 3:0 (26:24, 25:17, 27:25 ) в мач от последния, двадесет и втори кръг на Суперлигата.

Това бе мач без значение за крайното класиране на домакините, като Марек завърши на четвърто място в таблицата и очаква за съперник в плейофите един от двата отбора Монтана (Монтана) или Левски Волей (София).

С поредната си загуба пък волейболистите от Кърджали отпаднаха от плейофите, като бяха изместени от  Калиакра (Каварна), който в последната си среща победи Славия (София) и извоюва правото да бъде сред финалната осмица.

В този мач волейболистите от Дупница излязоха без един от главните си титуляри Тодор Вълчев, който треньорското ръководство пусна да почива преди важните битки.  Домакините подцениха гостите и това доведе до оспорван първи гейм и доста главоболия за Марек по пътя към успеха. В крайна сметка при равенството 25:25 напрежението се стовари върху гостите и те отстъпиха в гейма, като последната точка бе от тяхна грешка, като изпратиха топката в аут от атака.

През втората част треньорът  Найден Найденов постепенно започна замяна на основните играчи с резервите, като първи бе сменен  разпределителят Гьорги Гьоргиев. Това обаче не попречи на домакините да вземат гейма с убедителна разлика.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини