Mercedes с 16 нови модела до 2011 година

Покрай силните си продажби от началото на 2010 година, които всъщност се оказаха с 16 % по-силни от същия период на миналата година, Mercedes Benz сега поставят основите на допълнителен растеж.

Според тях това ще бъде постигнато посредством нова моделна офанзива, която се състои от 16 нови или обновени модели в рамките на остатъка на тази и цялата следваща година.

Като имаме предвид Smart Fortwo Electric Drive, B-Class F-Cell и A-Class E-Cell, можем спокойно да обобщим, че гамата от нови модели ще наброява общо три коли с алтернативни системи за задвижване и нулеви емисии на СО2.

Преди да се стигне до тези превозни средства с алтернативни системи на задвижване, Mercedes ще пуснат и ново поколение на V6 и V8 двигатели. Наречени BlueDIRECT, агрегатите ще използват системи като директно инжекционно впръскване и турбо, в резултат на което ще консумират до 24 % по-малко гориво от своите предшественици. Въпросните двигатели ще дебютират в Европа през есента – заедно с нова старт/стоп система, която ще се предлага стандартно в някои модели.

Историята обаче не свършва дотук, тъй като продуктовите и технологични иновации ще бъдат подкрепени и от доста мощна комуникационна офанзива. Тук идва и новият слоган на компанията, който вече ще бъде „Най-доброто или нищо” – нещо, в което е вярвал основателят на компанията Готлиб Даймлер. Въпросната кампания ще може да бъде видяна в печатна, телевизионна и интернет реклама, като тепърва предстои да видим какво ще измислят от Щутгарт

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини