Aston Martin с 6 нови модела

От Aston Martin планират да бъдат доста заети в рамките на следващите няколко години, като се говори, че от компанията подготвят шест нови модела, които ще дебютират до 2016 година.

В началото на тази серия ще бъде изключително ексклузивният One-77, който ще се появи малко по-късно тази година. За този суперавтомобил вече сме говорили предостатъчно много.

В другата крайност пък е следващият модел – компактният Cygnet, който на практика представлява Toyota iQ с различна емблема и някои от отличителните за Aston Martin черти.

Около 2013 година ще бъде представен и фейлисфтът на DB9, като той ще има някои осезаеми промени спрямо настоящия модел. Освен това се говори за повече мощност, като вероятно V12 двигателят ще премине през значителни промени, така че не само да стане по-мощен, но и по-ефективен. По-малкият Vantage също ще получи някои подобрения, но вече е ставало дума за това . . .

Към края на 2014 или началото на 2015 година ще бъде представен нов модел на Lagonda. Планът е да се конструира луксозен SUV, използвайки база от Mercedes-Benz и пускайки го на пазари като Русия и Китай, където оф-роудърите като че ли са малко повече на почит спрямо спортните автомобили.

Накрая през 2016 година Aston Martin би трябвало да пуснат и заместник на седана си Rapide. Защо толкова къс жизнен цикъл за четиривратия Aston? Тъй като моделът на практика залага на една и съща база с DB9 и Vantage и тъй като и двата спортиста ще получат значителни обновления, то същото ще се случи и при Rapide – без особено високи разходи.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини