Организират турнир по борба „Шестте великденски ангела“

Традиционният турнир по борба „Шестте великденски ангела“ ще се проведе на 6 октомври 2024 г. в Симеоновград. Състезанието се организира от Община Симеоновград и Спортен клуб по борба „Вълко Костов“ с президент и треньор Росен Бонев.

Кантарът започва в 9:30 часа. Начало на схватките е от 10:00 ч.

Турнирът се провежда повече от 35 г. Преди 13 г. по предложение на децата от СКБ „Вълко Костов“ и решение на Общинския съвет е преименуван в памет на децата, починали в зверския инцидент. Състезанието е посветено и на 180 г. от рождението на Капитан Петко войвода.

От край време се събират най-добрите борци на страната и идват борци от Гърция и Турция. Без документ за самоличност или картотека няма да бъдат допускани състезатели.

„При дъждовно време борбите няма да се проведат, тъй като този път не разрешиха използването на спортната зала в училище „Климент Охридски“ в Симеоновград“, казаха от ръководството на спортния клуб.

Категориите са: 30 кг - I група деца, 38 кг - I група деца, 52 кг – кадети, 65 кг – кадети, 38 кг - момичета I група, 50 кг – момичета, до 75 кг – мъже, до 95 кг – мъже, тежка категория – мъже.

Предвидени са парични награди и медали във всяка категория.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини