70-годишна жена пострада при катастрофа до "Братова чешма"

70-годишна била настанена в кърджалийската болница под наблюдение, след като товарен „Мерцедес“, управляван от 71-годишен, катастрофирал в района на заведение „Братова чешма“ на главния път между Кърджали и Хасково. Произшествието станало на 24 април около 15,30 часа. Шофьорът на товарната кола изгубил контрол над управлението и се преобърнал странично на пътното платно. Не е констатирана употреба на алкохол. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП. Екип на пожарната служба в Кърджали обезопасил катастрофиралата кола и почистил платното от разпилени строителни материали. Четирима пострадали леко в катастрофа след село Черноочене, на разклона за Асеновград,  на 24 април около 18 часа. 66-годишен водач на товарна кола отнел предимство и последвал сблъсък с лек автомобил „Алфа Ромео“. 30-годишният водач на леката кола и трима негови спътници на 8 г., 42 г. и 61 г. били прегледани в Спешното приемно отделение в Кърджали и освободени за домашно лечение. Тестовете за алкохол са с отрицателни резултати. Съставен е акт по ЗДвП. Четирима пожарникари от службата в Кърджали почистили пътното платно от счупени стъкла и разлято гориво. Водач, употребил алкохол, катастрофирал в село Припек на 23 април около 18 часа. 21-годишен с „Нисан“ навлязъл лентата за насрещно движение и блъснал „Нисан“. Тестът за алкохол на водача, причинил произшествието, отчел 2,29 промила. Задържан е бил за срок до 24 часа в РУ-Джебел. Образувано е бързо производство.

Водач с фалшиво свидетелство за правоуправление на МПС е бил установен и задържан в РУ-Джебел. На 23 април около 10 часа в град бил спрян лек автомобил „Фиат“, управляван от 63-годишен. Пред полицейските служители водачът представил шофьорска книжка, издадена в Турция. След направена експертна справка станало ясно, че документът е фалшив. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство по чл.316 във връзка с чл.308, ал.2 от Наказателния кодекс за съзнателно използване на неистински официален документ. Група „Криминална полиция“ и разследващ полицай в РУ-Джебел продължават работата по случая.

 Полицаи от РУ-Момчилград са установили 34-годишен, който спукал гумите на лек автомобил „Фолксваген“ в село Нановица. Сигналът бил подаден на 21 април и при организираните проверки и издирвателни действия бил установен извършителят, който е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс за повреда и унищожаване на чуждо имущество.

Шофиране след употреба на наркотици и алкохол. Двама са били задържани в полицейските управления в Кърджали и Момчилград за управление на автомобили след употреба на наркотици и алкохол. 27-годишен водач на „Мерцедес“ бил проверен на 23 април около 17,30 часа в Момчилград. Тестът за наркотици отчел положителен резултат за канабис. Около 3 часа тази нощ в Кърджали за алкохол бил тестван 37-годишен, който се придвижвал с „Форд“. Техническото средство отчело 1,69 промила. Издаден бил талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за анализ. Образувани са бързи производства.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини