Фелипе Маса е в изкуствена кома

Фелипе Маса, 2006 г. Снимка: wikipedia.org
Световните агенции съобщиха, че състоянието на Фелипе Маса е по-сериозно от обявеното.
След като от “Скудерия Ферари“ обявиха, че операцията в унгарската болница АЕК в Будапеща е преминала успешно, стана ясно, че Маса е поставен в състояние на изкуствена кома. Това съобщи Ekipnews.bg. Дишането на бразилеца се поддържа от респиратор.
 
Директорът на болницата Питър Базо заяви, че операцията е преминала успешно, но въпреки това състоянието на Фелипе е изключително тежко: “Пациентът е с опасност за живота. Стабилизиран е, но състоянието му е наистина сериозно.“

Главният лекар на ФИА д-р Гари Хартсийн обяви публично, чрез Ферари, че по план за 10:00 часа местно време Маса ще бъде изваден от изкуствената кома, за да му бъде направен скенер на главата.
В момента Фелипе е под наблюдение в интензивното отделение на АЕК Будапеща. Вече е известна диагнозата, а именно: порезна рана на челото, фрактура на черепа и мозъчно сътресение, в следствие на удара с частта от болида на Рубенс Барикело.

Съпругата на Маса - Рафаела е бременна в петия месец. Тя, заедно с бащата и майката на Фелипе, са пристигнали в Унгария със самолет.

Вчера по време на квалификацията за място за Гран При на Унгария на пистата “Хунгароринг“ в Будапеща Маса бе ударен по каската от летящо парче, отлетяло от някой от болидите и след това загуби контрол върху своето “Ферари“. Бразилецът бе откаран от пистата с линейка. След удара той е загубил съзнание.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини