Борисов предложил министерски пост на човек от РЗС

Бойко Борисов е предложил министерско кресло на член на РЗС. Това заяви лидерът на партията Яне Янев. Предложението е направено лично от лидера на ГЕРБ след телефонен разговор и съобщение на пощенската кутия на мобилния му телефон. 

Янев отказа да коментира към кого е било насочено предложението и за кой министерски пост става въпрос.

Лидерът на РЗС допълни, че партията не одобрява подобен „царски подход” на политическа комуникации и не желае да е съпричастна с него. РЗС няма да участва на никакво ниво в изпълнителната власт. Преговорите с ГЕРБ ще продължат само при положение, че се договори среща между двамата лидери, на която двете партии да излязат с общо решение за съвместни законодателни действия и общи политики.

Яне Янев заяви, че ще подпише двустранното споразумение, само ако под него фигурира подписът на Бойко Борисов, а не на Цветан Цветанов. Ръководството на РЗС няма да отиде утре на предварително вече уговорената среща с ГЕРБ, тъй като считат, че не е необходимо да подписват Меморандума.

"Това е само бележка, която отразява паметно събитие, което не се състояло и не представлява европейски политически документ”, така Яне Янев определи предложения от ГЕРБ Меморандум. Въпреки това от РЗС остават коректни към най-голямата парламентарно представена партия и ще подкрепят правителството на ГЕРБ, като Бойко Борисов ще може да разчита на помощта и подкрепата на РЗС в първите 6 месеца от своя мандат. Яне Янев обяви, че РЗС не се страхува от предсрочни избори и има най-голям интерес от тях, тъй като мандатът на 41-то Народно събрание, трябва да бъде прекратен предсрочно, за да бъде свикано Велико народно събрание. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини