6 автобуса потрошени заради „вечното дерби”

Шест автобуса са били потрошени от запалянковци след вчерашното дерби Левски - ЦСКА (1:1), съобщиха от Столичната компания за градски транспорт (СКГТ). Това са превозни средства, движещи се по линиите 76, 604, 102 и 204. В тях има счупени, стъкла и врати и извадени седалки. В един от автобусите на тавана зее огромна дупка. От СКГТ обясниха, че компанията ще покрие разходите по щетите.

26 са задържаните фенове на Левски и ЦСКА в столични районни управления снощи, съобщи пресцентърът на МВР. 22-ма от тях са отведени в Първо РПУ - един за притежание на наркотици, двама - за нанесен побой, двама - за непристойни действия в градския транспорт, един - за това, че е счупил стъкло на автобус и още 16 за различни хулигански прояви. В други столични районни управления са задържани още четирима фенове, нарушили обществения ред, съобщават от СДВР.

Агенция Ройтерс обърна по-голямо внимание на вандалските прояви преди дербито, отколкото на случилото се на терена между „сини" и „червени". „Левски изравни за равенството от 1:1 срещу непримиримия си съперник ЦСКА в мач от българския шампионат, помрачен от насилие", предаде Ройтерс.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини