Григор Димитров отпадна в Мадрид

Младата ни надежда в тениса Григор Димитров загуби в дебюта си на турнир от сериите Мастърс в Мадрид. 17-годишният българин падна с 3:6, 3:6 от французина Флоран Сера в първия кръг на квалификациите за надпреварата.
Хасковският талант, който участва в състезание с "уайлд кард", оказа съпротива на 53-ия в световната ранглиста, но нямаше сили за нещо повече. Той допусна ранен пробив, а в края на сета с десет години по-големият му съперник завърши първата част с нов пробив.

Французинът започна отлично втория сет и поведе с 4:0 след два пробива. Тогава Димитров показа част от качествата си, стигна до първите си точки за спечелване на гейм при сервис на Сера и успя да постигне пробив, намалявайки на 2:4. Това обаче не обърка французина и той приключи мача след 1 час игра.

Българинът, който е 478-и в света, демонстрира отличен първи сервис и завърши с 7 аса и 71 процента вкаран първи начален удар. Шампионът от "Уимбълдън" и US Open при юношите обаче имаше сериозни проблеми при втория си сервис, като спечели само 24 процента от точките разиграни при него.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини