Левски - Жилина: Шестима ранени полицаи, три изпочупени патрулки, трима контузени и трима арестувани

Шестима полицаи и трима футболни фенове са пострадали при сблъсъци между служителите на реда и публиката след двубоя за Купата на УЕФА между Левски и Жилина, завършил при резултат 0:1
за словаците, съобщиха за БТА от пресцентъра на МВР.

Ситуацията се е разиграла около 10 минути след края на футболната среща в парка около стадион "Георги Аспарухов". Там група от над 300 запалянковци е нападнала полицейските служители, охранявали мача, със стъклени бутилки, камъни, дъски и греди от счупени пейки.

По време на сблъсъка феновете са изпочупили три служебни полицейски автомобили, изкъртили са и страничните огледала на четири паркирани в района превозни средства.

На ранените полицаи е оказана първа медицинска помощ и са откарани във ВМА, докато трима младежи от публиката са потърсили помощ в болницата "Пирогов", съобщиха от пресцентъра на здравното заведение.

Ангел Л. (17 г.) е бил приет с контузии по краката и лявото рамо, Адриан В. (17 г.) е бил с контузии на левия крак и лявата ръка, а Мартин Ф. (19 г.) е имал рана на тила. След консултации и тримата са били освободени за домашно лечение, се посочва в съобщението.

Трима от участниците в побоя са задържани.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини