Иван Леков в ареста за 72 часа, аут от ДАМС

Градският прокурор Николай Кокинов каза пред журналисти, че на задържания спортен функционер най-вероятно ще бъде повдигнато обвинение за търговия с влияние.

Леков е арестуван и отведен в ДАНС по делото, образувано след публикации в медиите за манипулиране на мачове в българското футболно първенство от страна на футболното съдийство, уточни Кокинов.

Както е известно бившият футболен рефер Христо Ристосков твърди, че разполага със запис, уличаващ хора на ръководни постове, в това число и Иван Леков. От своя страна Леков заведе дело за клевета срещу Ристосков.

Градският прокурор каза още, че продължава работата по делото. От събраните доказателства зависи дали ще има нови арести, добави прокурорът.

"Ако съберем още доказателства, ще опитаме да стигнем най-високо, защото няма кой да ни спре", каза още обвинителят.

Според Кокинов, едва ли прокуратурата ще поиска постоянното задържане на Леков.

Заместник-председателят на Държавната агенция за младежта и спорта /ДАМС/ Иван Леков остава в ареста за 72 часа. Това съобщиха за БТА източници от прокуратурата.

Леков е и член на изпълкома на Българския футболен съюз вече трети мандат.
Председателят на ДАМС Весела Лечева: Представителите на ДАНС и на Софийската градска прокуратура разговаряха с мен преди отвеждането на Иван Леков и те бяха единодушни, че арестуването му е за деяния, нямащи нищо общо със задълженията му като заместник-председател на ДАМС. Лечева определи като непочтени и неверни внушенията, които свързват този случай с дейността на Агенцията. "За мен моралната отговорност и общественото доверие са не по-малко важни фактори, отколкото чисто съдебните доказателства", подчерта Весела Лечева. "Смятам, че при така стеклите се обстоятелства Иван Леков трудно може да остане на заеманата от него длъжност в ДАМС", каза Весела Лечева.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини