Бакшиши налитат на дама, заснела неправилното им паркиране

50 лева глоба и 6 контролни точки ще струва на таксиметров шофьор паркирането на автобусната спирка пред автогарата в Кърджали. Това постанови Районният съд в Кърджали. Нарушението  на шофьора е документирано със снимка от кърджалийка, която чакала автобус за дома си.

На 03.06.2015г. около 18.20ч.  свидетелката К.П. била на автобусната спирка намираща се на „Автогара 21век“ в гр.Кърджали на бул.България, където изчаквала градски обществен транспорт, за да се придвижи до кв. Веселчане. По същото време на това място, означено със знак за спирка на превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници, имало около 12 таксиметрови автомобили, които били паркирали в очакване на пътници. Измежду тях бил и лек автомобил „Шевролет Матиз” с рег.№ К 1970 ВВ с водач жалбоподателя. По повод на призив към гражданите от органите на пътна полици в гр.Кърджали да сигнализират за нарушения по Закона за движение по пътищата като правят и изпращат снимки на нарушителите, тя извадила фотоапарата си и започнала да снима паркираните там таксиметрови автомобили. Направила няколко такива, когато й се нахвърлили водачите на намиращите се там МПС- та като поискали да й вземат фотоапарата. За това свидетелката П. го скрила в чантата си, но таксиметровите шофьори започнали да бъркат в нея, за да го търсят. Тогава тя се опитала да се обади по мобилния си телефон, за да потърси съдействие от правоохранителните органи, но водачите й попречили като поискали и него да вземат. Последните започнали да я обиждат и заплашват, при което свидетелката К.П. се уплашила и повече не могла да реагира по никакъв начин на случващото се. В този момент някой от групата таксиметрови водачи извикал, че била адвокат, и заради това те се отдръпнали и тя успяла отново да отиде на автобусната спирка, където едва в 19.40ч. се качила на автобус, за да се прибере в дома си. За случилото се свидетелката К.П. подала сигнал в сектор КАТ- Пътна полиция при ОДМВР- Кърджали като предоставила и проявени снимки на паркираните автомобили на автобусната спирка на 03.06.2015г. По този повод на 09.06.2015г. свидетелят С.С. в присъствието на колегата си К.К., очевидеца П. и жалбоподателя Ю., съставил акт за установяване на административно нарушение по чл.69 от ЗДвП, който бил връчен на жалбодателя и подписан с възражението, че няма доказателства- няма снимки на автомобила. Въз основа на него било издадено и обжалваното наказателно постановление.

Съдът приема, че паркирането на таксиметровия автомобил е на забранено място, поради което правилно на шофьора е наложено наказание глоба от 50лв., както и отнемането на 6 контролни точки. Съдът не приема и показанието на таксиметровия шофьор, че това се е случило след 20 часа.
Решението подлежи на касационно обжалване пред Административен съд – Кърджали в 14 дневен срок

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини