Новини 24 10 2024

  • 00:00, 24 окт 2024 г.
  • 1042
  • 0
  • 1
Три ремаркета изгоряха в Хасково, разследват умишлен палеж
Три ремаркета, натоварени с текстил, изгоряха рано тази сутрин в Хасково. Инцидентът стана на промишлената база до Хайван пазар. Комплексът е собственост на братята Хакиф и Хабил, които се свързват с партията, разделила се на две фракции. Единият от тях отрече палежът да има връзка с политическата ситуация в страната.




Подпалиха навеса на кандидат-депутат в Стамболово
Навес с над 200 бали сено, собственост на кандидат за народен представител, изгоря тази нощ в село Долно Черковище, община Стамболово. Според собственика пожарът е умишлен.



Митнически пункт "Капитан Андреево" е с нов шеф
Най-големият сухопътен граничен пункт в Европа „Капитан Андреево“ е с нов шеф. Той се казва Филип Николов.




Откриха 28 пакета с марихуана в резервоар на автомобил
Марихуана, скрита в резервоара на лек автомобил, откриха митническите служители на „Капитан Андреево“. Количеството на дрогата е близо 9 кг, а стойността й почти 139 000 лева.




Според хасковлии минималната работна заплата трябва да бъде 2000 лв.
Според хасковлии увеличението на минималната работна заплата е крайно недостатъчно, тъй като цените на стоките и хранителните продукти са много високи. Това показа наша репортерска проверка. Хората са категорични, че възнагражденията трябва да се увеличат поне с 1000 лв.



1454 лв. са необходими за месечна издръжка на един работещ
1454 лв. са необходими за месечната издръжка на един работещ човек. Това показват данните на КНСБ за третото тримесечие на тази година. Повече от половината от работещите се осигуряват на по-нисък доход от заплатата за издръжка.



До две години възрастните хора от Дома във Фатово ще бъдат преместени в Смолян
Община Смолян получи одобрение и финансиране на проект за трансформиране на Дома за стари хора, който в момента се намира в с. Фатово. Възрастните ще бъдат преместени в гр. Смолян в изпълнение на новите европейски директиви за социализация на потребителите.



В Смолян РЗИ организира форум за хранителните разстройства и вегетарианство при децата
Регионалната здравна инспекция в Смолян организира форум на тема "Хранителните разстройства и вегетарианство в детска възраст". Основната цел на лекторите бе да запознаят здравни работници от детски градини и училища с правилното хранене при децата. Събитието се проведе в киносалона на Планетариума



ТИЦ – Кърджали и доброволци маркираха над 10 туристически маршрута в района
Служители на Туристическия информационен център в Кърджали заедно с доброволци маркираха над 10 маршрута в общината. Целта е да се улеснят туристите и да се популяризират някои, не толкова известни, обекти в района.



„Саяна Хасково“ посрещна „Спартак“ (Пловдив)
„Саяна Хасково“ посрещна „Спартак“ (Пловдив). Двубоят е от 14 кръг на Трета Югоизточна лига.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Категории

Последни новини