Новини 23 10 2024

  • 00:00, 23 окт 2024 г.
  • 792
  • 0
  • 1
Хасковският квартал "Република" осъмна под полицейска блокада
Акция „купен вот“ в Хасково продължава. 24 са подадените от началото на кампанията до момента сигнали, свързани с нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. По тях са образувани 3 досъдебни производства.



РИК-Хасково няма да позволи замени в СИК в изборния ден
Районната избирателна комисия в Хасково няма да прави замени на членовете на секционните избирателни комисии в изборния ден. Това обяви на пресконференция председателят Добромир Якимов. Към момента са разкрити 476 секции на територията на областта, а очакванията са техният брой да се увеличи.



От РИК-Смолян отчитат рекордно нисък интерес към обученията за гласуване с машини
Нисък интерес, граничещ с нулев, към обучението за машинно гласуване отчитат в Смолян. Данните са на Районната избирателна комисия. Междувременно в родопския град вече пристигнаха бюлетините за вота в неделя.



Камион, натоварен с дървен материал, изгоря на пътя между селата Добрич и Горски извор
Камион, натоварен с дървен материал, изгоря на пътя между селата Добрич и Горски извор. При инцидента няма пострадали хора.



Откриха мигранти, наблъскани в тайници на микробус
18 нелегални мигранти са открити в микробус на граничен пункт „Капитан Андреево“. Те са били скрити в двойна стена и двоен под.




ОбС-Димитровград даде зелена светлина за изграждането на нов филиал на Спешна помощ
В Димитровград ще бъде изградено ново помещение за филиала на Центъра за спешна медицинска помощ. Това решиха на извънредна сесия общинските съветници. За издигането на сградата е осигурено финансиране за близо 400 000 лева. Средствата са от националния бюджет.




В Смолян се проведе трудова борса
Дирекция "Бюро по труда" Смолян организира трудова борса в сферата на туризма, ресторантьорството и хотелиерството. Целта на събитието бе да срещне работодатели с хора, търсещи работа



Болницата в Кърджали организира скрининг за сънна апнея
За първи път в Многопрофилната болница в Кърджали ще има безплатни прегледи и тест за сънна апнея. Скринингът ще се проведе от 28 октомври до 1 ноември.




Проверяват хасковски ферми за чума по дребните преживни животни
515 проверки на животновъдни обекти са извършили от Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково. Кампанията е заради множество регистрирани огнища на чума по дребните преживни животни в Гърция. Към момента заболяването не е регистрирано на територията на региона.



Ученици от ЕГ в Хасково пречистват сами питейната си вода
Системи за пречистване на питейна вода са инсталирани в Езиковата гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров“ в Хасково. Устройствата са създадени по идея на възпитаници на училището. Те имат за цел да намалят употребата на пластмасови бутилки и да насърчат опазването на околната среда.



Гроб с изпълнени древни ритуали против вампирясване откриха на Перперикон
Гроб с изпълнени древни ритуали против вампирясване откриха на Перперикон. Това е третата интересна находка при тазгодишните разкопки на скалния град.



Започва Младежкият джаз фестивал в Димитровград
От 28 октомври стартира 16-то издание на Младежкия джаз фестивал в Димитровград. В програмата са включени 5 концерта. Младите музиканти по традиция ще посетят някои от училищата в града и ще свирят джаз пред ученици и преподаватели.



В Димитровград ученици садиха дръвчета като послание срещу насилието над деца
В Димитровград деца от училища и детски градини засадиха дръвчета в дворовете на образователни институции. Инициативата е в подкрепа на Националната кампания срещу насилието над деца.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 22 10 2024
Новини 22 10 2024
преди 2 дни
Новини 21 10 2024
Новини 21 10 2024
преди 3 дни
Новини 18 10 2024
Новини 18 10 2024
преди 6 дни
Новини 17 10 2024
Новини 17 10 2024
преди 1 седмица
Новини 16 10 2024
Новини 16 10 2024
преди 1 седмица
Новини 15 10 2024
Новини 15 10 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини