Ужас, сектанти вилнеят из детските градини

Сектанти се опитват да проповядват в детските градини в София

Сектанти вилнеят из столичните детски градини, пише skandalno.net. Притеснени родители са подали сигнал, че на територията на няколко детски градини в София, последователи на „Свидетели на Йехова” провеждат агитационни кампании. Разколниците се опитвали да влязат в градините, за да проповядват на децата, като за целта дори предлагали подкупи на учителките, за да ги допуснат при възпитаниците си.

„Засега успяваме да ги спрем. До момента не сме дали възможност „Свидетелите на Йехова” да се доближат до децата”, заяви учителката Мария Ценкова, цитиран от skandalno.net. Възпитателката обаче е крайно притеснена, тъй като сектантите обикалят около детската градина и разговарят с деца и родители. „Видях, че агитираха четири майки и се притесних да не им направят нещо”, каза детската учителка, която беше категорична, че разколниците ползват всякакви непозволени методи, за да привлекат повече хора.

От своя страна, образователният инспекторат е издал заповед, с която категорично се забранява допускането на сектанти в детските градини и ясли, а на охранителите е проведен инструктаж.

Преди три години, родители от Монтана подадоха сигнал, че в детска градина „Слънце” се проповядват идеите на секта. В хода на проверката бе установено, че директорката Стефка Андрова си е позволила да въведе религиозното учение на индийския гуру Сатия сай Баба, без да се допита до родителите. Андрова бе наказана с последно предупреждение за уволнение.

Източник: razkritia.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини