Екшън, нагли апаши обират магазин за 30 секунди

60 секунди е много време да изчезнеш! 30 стигат!

30 секунди са достатъчни на двама нашенци да оберат магазин и да изчезнат без следите им да могат да бъдат уловени, пише Агенция Блиц.

Постижението е достойно за сценарий за холивудски екшън, защото дори Никълъс Кейдж е предвидил двойно повече време в „Да изчезнеш за 60 секунди”.
До разобличението – че е възможна кражба за само 30 секунди се стига наскоро, когато полицията във Велико Търново и Павликени тръгва по дирите на ловките апаши.
Двамата спринтьори – единият на 24, другият – на 26 години, са задържани след поредното им вършеене в магазин за хранителни стоки.
Както става ясно по-късно, мозъкът на престъпната схема, е от село Летница, Ловешко и е с богато криминално минало зад гърба си. Той има 7 осъдителни присъди, като преобладаващата част от тях са за подобни престъпления. Хващан е бил и за разпространение на фалшиви банкноти евро.
През месец януари на тази година е освободен от затвора в София и скоро след това си е намерил ортак, с когото дружно да вършеят, показвайки завидни умения в кражбите.
Това, което те са демонстрирали, може да предизвика завистта на много прохождащи крадци.
За тяхно нещастие, обаче, са задържани, като предстои да бъдат разгледани мерките им за неотклонение за постоянно задържане.

Източник: razkritia.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини