Делян Добрев става министър на икономиката?

Делян Добрев

Досегашният заместник министър на икономиката и енергетиката – хасковлията Делян Добрев, е спряган за новия министър на ключовото министерство. Догадките и вариантите тръгнаха в кулоарите на властта още снощи, когато стана известно, че двама министри са подали оставки – на здравеопазването Стефан Константинов и на икономиката Трайчо Трайков.

Веднага след като се е върнал от Катар премиерът Борисов е свикал извънредно заседание на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, която е обсъдила депозираните пред комисията оставки.

Оставката на здравния министър Стефан Константинов бе предизвестена, за нея се заговори особено след избухналия скандал с високите цени на лекарствата.

Министър Трайков пък си отива заради провала на форума в Катар, който не бе посетен от местния бизнес и заради несправянето му със стачката в "Горубсо - Мадан".

Най-обсъжданият вариант за нов здравен министър е Менда Стоянова. Шефът на бюджетната комисия в парламента трябва да въведе ред в най-слабото звено на кабинета. Премиерът вече обяви, че няма да залага повече на лекар за горещия стол и ще хвърли на амбразурата човек с висок пост от управляващите

Заместникът на Трайков Делян Добрев е най-вероятният нов икономически министър, гласи кулоарната информация. Ресорът на Добрев е енергетиката и евентуалното му назначаване ще улесни преговорите с Русия, твърдят експерти. 34-годишният хасковлия стана заместник на Трайков през май миналата година. Преди това бе депутат от хасковския избирателен район, избран мажоритарно.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини