1200 фирми пестят по 1000 лв от данъци

Примерните денъкоплатци вече си издействаха отстъпка от държавата

1 279 фирми от Хасковска област намаляват данъка върху печалбата си от миналата година, тъй като вече са подали годишните си декларации по интернет. Декларирането на дължимия корпоративен данък по електронен път с електронен подпис спестява на юридическите лица 1% от сумата, но не повече от 1 000 лева, стига и самия налог да е внесен в срок. До 2 април включително ще се приемат тази година формулярите за корпоративни данъци. Най-късно до същата дата следва да е внесен и дължимия данък.

Освен по интернет с електронен подпис или на място в салона за клиенти на НАП, декларации могат да се подават и на гише в 19 пощенски клона в областта или като писма с обратна разписка, адресирани до офиса на НАП в Хасково, пл.”Свобода” 2. Заедно с декларацията, фирмите, които са извършвали дейност през 2011 година, подават и годишен отчет.

Три са начините за плащане на дължимия данък – по интернет чрез системата за електронно банкиране ePay, с пощенски запис или по банков път по сметката на компетентния офис на НАП.

Общо 2 445 фирми от Хасковска област са подали до днес годишни данъчни декларации. Освен пуснатите по електронен път, са приети и 1 166 формуляра на място в НАП и в пощите.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини