Борис Велчев праща още прокурори за язовира-убиец край Иваново

Разследването за търсене на виновника за скъсаната стена на язовира край харманлийското село Иваново е взето на специален надзор. Със заповед на главния прокурор Борис Велчев вече досъдебното производство ще се наблюдава от обвинител от Върховна касационна прокуратура, от пловдивската апелативна, а от хасковското окръжно обвинение със случая са натоварени още трима прокурори.

Това се дължи на голямата фактическа и правна сложност на случая, обясни говорителят на окръжното обвинение Павел Жеков. Освен прокурори, с язовир Иваново се занимават и шестима следователи. Разпитани са много хора, прегледани са много документи. Засега никой не признава собственост върху водното съоръжение, чиято скъсана стена потопи близкото село Бисер и причини много разрушения и смърт. Още в деня на бедствието – 6 февруари, районната прокуратура в Харманли образува досъдебно производство под надзора на окръжното обвинение. Сега към тях се присъединяват още висши прокурори.

Независимо чия е собствеността на водоема, има доста служби, които е трябвало да осъществяват контрол над безопасността на съоръжението.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини