Всяка неделя: Футбол на малки топки и вратички на Кенана

С всички сили по топката

Ежеседмичен турнир по футбол на малки вратички ще се провежда на изкуствено затревените игрища на комплекс „Кортовете“ на Кенана.

Там ще се провежда целия пролетен полусезон от първенството по футбол на малки вратички, известно още като Английска неделна лига-Хасково. Английска, защото идеята любители да ритат топка всяка неделя, но организирано в първенства, е директен внос от Албиона.

Любителството в никакъв случай не намаляваше страстта в играта на участниците. Едрите мъжаги сбутани на тесния терен се хвърляха с такава стръв, че инциденти като този на снимка 1 не бяха рядко явление. Не се приемаха злонамерено обаче, на всеки можеше да се случи. През есента футболните маниаци ритали на асфалтовите игрища под „Авеню“, където травмите били доста повече и къде-къде по сериозни.

Напук на липсващият представителен футбол в Хасково, почитателите му не бяха намалели ни на йота. 11 регистрирани тима с по 18 футболисти, са картотекирани в турнира. Областният шампион ще бъде излъчен след мачове всеки срещу всеки, след поне 10 кръга. Може и повече, тъй като от следващата седмица към хасковското първенство се присъединява и шампионът на Кърджали „Байкал“. В последното издание на „каменица фен купа“ те заеха призовото 3-то място. Мачовете са от 2 полувремена по 25 минути, 5 +1 полеви играчи, с разрешени хокейни смени.

Всяка неделя се играе по един кръг от 5-6 мача. Досега на кръг, почиваше по един отбор, но от следващата седмица в хасковското първенство идва шампионът на Кърджали „Байкал“. „Байкал“ стана трети на последната „Каменица фен купа“.

Интересното е, че в английската неделна лига могат да играят и редовни футболисти ,но само от В-групите и окръжните групи. „Майсторите“ не се допускат до участие. И по-добре. Губи се тръпката снощи да си пийнал една мастичка и на другия ден да атакуващ свирепо съперника, шегуваха се футболисти от отбор „Болярово,“ които в един от най-завързаните мачове вчера, размазваха колегите си от „Торнадо“ Хасково с 3 на 1. Боляровци залагаха на техниката, включително и тази, за артистично падане а ла „умиращ лебед“ в наказателното поле на съперника. Именно това липсвало на „Авеню“.

В Първия пролетен кръг победители излязоха тимовете на Болярово, отвели маломерното хасковско Торнадо, „Аида“ които надхитриха иначе „Хитрите мечоци“ с 4:3, МК Галакси разбили досегашния лидер от Дружба с 2:0 и Космополит 2000 измъкнал 5:0 срещу слабоопияняващия „Джак Даниелс“. Най оспорвано беше между Хаус и Уебгол-3:3 и след изпълнение на дузпи, победата с 2:1 отиде у Уебгол.

В генералното класиране води Космополит, на три точки пред Дружба и МК Галакси.

Г.Христов

Топката бяга, двама я гледат лошо
Топката идва, трима я гледат лошо
Слалом
Балтия
Шут
...и гол
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини