30 ВУЗ-а се предлагат на хасковските кандидати

Кандидатите и техните родители могат да разчитат на актуална информация от Хасково

30 висши учебни заведения и един колеж ще предлагат своите специалности на кандидат студентска борса идния понеделник във фоайето на читалище Заря, съобщиха от хасковският център за кандидат студентска информация. Броят на ВУЗ-овете е увеличен в сравнение с миналата година. Представя се дори и УНСС София, които до този момент избягваха тези борси. Така, кандидатите за университета за национално и световно стопанство трябваше да бият път до София за да подават документите си. Сега ще могат да направят това от родните си места.

Броят на предлаганите специалности, семестриалните такси, доколко матурите ще гарантират прием във ВУЗ-а, необходими документи за кандидатстване и необходима литература за подготовка, както и всякаква друга информация ще бъде разяснявана следващият понеделник от 11 до 18 часа в „Заря“.

Паралелно с това си тече и приемането на заявки за допускане до редовни и предварителни изпити. Най-ранният предварителен изпит е е на 25-ти март в Софийският университет за специалността журналистика.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини