Хасковлийка мами десетки хора с десетки хиляди лева

Антония Парашева призна че е мамила десетки хора

Десетки хора от Хасково и областта се оказаха ужилени с хиляди левове от Антония Парашева, служителка в хасковската поща. Чрез подправени документи, в продължение на 16 години тя оперирала с чужди влогове в хасковската Пощенска банка, като освен че прехвърляна пари от едно име на друго, ползвала и за лични нужди. „Донори“ на Антония били хора от 42 села на хасковска и стамболовска общини, нейни дългогодишни клиенти. Доверявайки и се изцяло заради милото и любезно отношение те и давали пари на ръка за да ги внесе на тяхно име в банката. Антония поддържала илюзията като изплащала лихви и дивиденти, не отказвала и пари при искане за теглене. Взимала ги от други вложители. Винаги обаче влизали повече пари, отколкото излизали.

Цялата пирамида започнала да се разпада, след като миналата година Пощенска банка закрила гишето си в пощата, на което работела Антония. Тя обаче продължавала да приема пари от свои клиенти.

Всичко лъснало, след като няколко нейни клиенти се опитали да изтеглят парите си от дългогодишно поддържани влогове. Разбрали обаче, че там няма нищо. Антония твърди, че всеки който и е дал пари ще си ги получи. Призна обаче че не знае как. Дължи десетки, а може би и стотици хиляди левове. Точната сума нараства с нарастване броя на оплакалите се „ужилени“.

Антония се съгласи да говори с нас. Схемата станала възможна след като през 1993-та година Пощенска банка открива в хасковската поща гише за работа с клиенти. На него работела само и единствено Антония. През 95-та обаче, клиент я мами с 5 хиляди лева. Тя издала дубликат на вносна бележка без да поиска документ за самоличност. Впоследствие измамникът тегли от чужд влог 5 хиляди лева. „Трябваше да ги възстановя, иначе щяха да ме уволнят“ разказва Антония. Така започва всичко.

Краят, поне за Хамбди Халибрям от стамболовското село Силен се изразява в загубени 12 хиляди лева. Човекът няма никаква представа дали ще си види парите, макар по закон, банковите влогове да са гарантирани от държавата.

Повече подробности и всички гледни точки, за ако не най-крупната, то най-дълго продължилата измама в хасковско, вижте в нашия видеорепортаж

Г. Христов

Един от ужилените-Хамбди Халибрям
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини