Четиримата с хероина зад решетките, босът им изтърван

Четиримата обвиняеми в съда (отляво надясно): Тони Мирчев, Красимир Цанев, Костадин Мирчев, Николай Мирчев

Постоянна мярка „задържане под стража“ наложи днес хасковският окръжен съд на четиримата арестувани за контрабанда на 8.5 кг. хероин. Зад решетките остават Красимир Цанев, който е управлявал колата с наркотика, двамата братя от Пловдив Николай и Тони Мирчеви, както и техният авер Костадин Мирчев. От полицията се е измъкнал соченият за организатор на канала албанец със сръбски паспорт Рашид.

Автомобилът с хероин за 763 200 лева бе спипан на граничния пункт Капитан Петко войвода на 2 март. Зад волана бил Красимир Цанев, който впоследствие прави пълни самопризнания. В папките с делото се намират и показания на служители от БОП Пловдив, от които става ясно, че бандата е била следена още от 13 декември миналата година. Тогава антимафиотите засекли разговор на Рашид с братята от Пловдив. В хода на разследването били използвани и специални разузнавателни средства, които обаче днес не бяха приложени като доказателствата. Според прокурора Дарина Славова и без тях има достатъчно данни, че четиримата са съпричастни към престъплението.

Яростен отпор на обвинението дадоха пловдивските адвокати на двамата братя. Според тях няма абсолютно никакви доказателства за съпричастност на клиентите им към наркотрафика. Те били арестувани в пловдивското село Куклен, на 150 километра от границата. Единствената им връзка с мулето Красимир Цанев бил факта, че се познавали. Запознал ги четвъртият обвиняем – Костадин Мирчев.

Пред разследващите обаче единият от братята разказал подробно, споменавайки и имена, откъде купували наркотика в Турция, как го пренасяли през границите и на кого го предавали в Италия.

И четиримата обвиняеми имат чисто съдебно минало, постоянни адреси и работа. Това обаче не попречи на съда да им наложи най-тежката мярка предвид факта, че трафикът на наркотици е изключително сериозно престъпление. Ако бъдат признати за виновни, четиримата може да получат над 15 години затвор.

Не стана ясно как точно е бил изтърван босът – албанецът Рашид. Името му бе споменато на няколко пъти в пледоариите на адвокатите като човек, който е бил следен от службите. Операцията по разбиването на канала за дрога е започнала след разработка на пловдивската дирекция на БОП, а впоследствие случаят е бил прехвърлен на хасковските им колеги.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини