Пенсионер прецака абитуриент. Два пъти!

Пейчо на фона на разбитата си кола и пред погледа на ударилият го Теню

69 годишният уж опитен шофьор Теню Тенев прекрати шофьорската кариера на 18 годишния Пейчо Пейчев още преди тя да е започнала. Колата на абитуриента от Гимназията по автотранспорт бе ударена от фолксвагенът на Теню на кръстовището на булевардите Съединение и България. За зла участ на момчето, всичко се трупа на гърба му защото е шофирал с алкохол в кръвта-1.11 промила. А по всички правила на правилника за движение, вината е на другия. Към 6 сутринта, Пейчо идвал по „България” откъм театъра. Пресича кръстовището до зеленчуковия пазар направо и предполага, че предимството му е явно. Предположението в случая е необходимо защото светофарите мигали само на жълто. В същото време Фолксвагена идва по моста на пазара и продължава нагоре по "Съединение". Въпреки че вижда вече навлязлата в кръстовището кола, Теньо не спира и налита на реното.

Възрастният мъж мълча пред репортерите и дори не се опита да обясни какво и как се е случило.

От сблъсъка има двама леко пострадали-спътник на Пейчо, който с леко ударена глава бе отведен за преглед в болницата и съпругата на Теньо Тенев, която от стрес от инцидента получила болки в гърдите и била взета с линейка.

Пейчо се връщал с гаджето си от празнуване на 8-ми март, което било причина за промилите му. Решил все пак да кара защото се чувствал добре и не можел да се нарадва на взетата само преди 3 /три !/ дни книжка. Първият му самостоятелен курс като шофьор завърши плачевно-с разбита кола и твърде вероятно разбита шофьорска кариера. Иначе момчето било отличен шофьор, само след няколко дни щяло да се състезава в традиционното автомобилно състезание организирано в гимназията му.

Г.Христов

Приятелката на абитуриента едва ли си е представяла такъв завършек на 8-ми март
Фолксвагенът също не се отърва леко
Обяснения....
Накрая алкохолът реши всичко
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини