Търговци ни цакат с торбичките. Озаптяват подивелите крави в Хухла. Преглед на регионалния печат

Кметът Иванов осъди Бареков за 1 лев, заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е водеща на 3 страница.

Д-р Вълчанов прати инспектори срещу подивелите крави в Хухла, друг акцент над главата на вестника. Д-р Вълчанов е шефът на Агенцията по безопасност на храните в Хасково. Явно въпросните крави са възприети като ходещи кюфтета.

ИАРА издирва удавени, лайф за бракониерите, водещо заглавие на първа страница. Инспекторите били ангажирани в издирването на изчезналото край язовир „Ивайловград” семейство Бойчеви. През февруари не били направили нито една проверка за бракониери.

Бисерчани избират проект за новите си къщи днес, водещо заглавие на 2-ра. До края на следващата седмица пострадалите от наводнението трябва да получат разрешение за строеж от общината в Харманли.

Днес искат килия за арестуваните с 9 кг. хероин, заглавие от 3-та. Преди дни бяха задържани 4-има, днес за някои от тях ще бъде поискана постоянна мярка.

Галина от Харманли на олимпиада в Лондон, акцент от спортната страница. Лекоатлетката е включена в разширения състав на националния отбор за летните олимпийски игри на Острова в края на юли и началото на август.

Някои натрупаха милиони от календара на маите, заглавие на интервю с хасковския астролог Станимир Стойчев, на 6 страница.

Масови уволнения в община Ивайловград, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 2-ра. Съкращенията били решение на ОбС.

Търговци ни прецакват с торбичките, водещо заглавие на първа страница. Продуктовата такса за найлона се дължи от производителите, търговците не са задължени да ги продават, допълва подзаглавието. Въпреки това в магазините искат по 15 стотинки за торбичка, защото се опасявали, че ще ги глобят, ако ги дават без пари.

Граждани: Казармата на „Ген. Колев” пада, заглавие с голяма снимка на първа страница. По темата е писано многократно, става дума за рушащите се военни имоти.

Тянкова: Съдии искат стария модел на ВСС, акцент от 3-та. Новият шеф на окръжния съд в Хасково бе сред участниците във Форума на съдилищата в България, който направи редица предложения за промени в съдебната система.

Да поздравим рибарките, заглавие на тематичната 4 страница на Щерю Щерев. В този брой тя е изцяло посветена на рибарските постижения на нежния пол.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини