Кучетата аут от Хасково, дадоха им 5 места в периферията

На 4 крака-из Кенана и Ямача. Другаде-само на два

Хасковлии не трябва да разхождат домашните си любимци в центъра на града или по кварталите, независимо дали в тях има паркове и зелени площи. От днес официално са разрешени 5 петна за разходка на кучета по периферията на града. Това става ясно от заповед на кмета Георги Иванов, придружена със скици на съответните зони.Съблюдаването на разпореждането е вменено на замкмета Златимир Желев и общинските служби КОРЗ, Екопрогрес и Общинска полиция.

В разрешените зони кучетата трябва да се разхождат свободно, но при съблюдаване на безопасността и на останалите животни и хора. Свободните зони трябва да бъдат обозначени със специални табели и снабдени с кошчета за кучешки екскременти. Освен посочените в скиците зони, за разходка на кучета са разрешени и озеленена площ между бул. “Раковски” и “Старо Пловдивско шосе”, северно от бетоновите възли на фирми “АВС” и “Беттран”, както и озеленена площ южно от бензиностанцията на “Петрол”, западно от бул. “Освобождение

Посочените маршрути в общи линии са познати на хасковлии от години. Въпреки това, гледката на домашни кучета из центъра и парковете е обичайно явление, а кучкарите имат цял набор от правдоподобни обясняния. Най-убедителното от което е, че водят домашния си любимец на ветеринар. В сметката въобще не попадат бездомните кучета, които се разхождат където си искат. Проблемът на Хасково е че няма кучешки приют, макар че има проект за изграждането на такъв-някъде към узунджовската курия.

П.П. По повод публикацията от община Хасково пожелаха да уточнят, че в посочените зони кучетата могат да бъдат и свободно пуснати, т.е.без каишка и намордник. По повод предишни инциденти с нахапани от кучета и т.нар. опасни породи обаче, нееднократно бе подчертавано че стопаните имат и грижата и за безопасността на останалите животни и хора.

Г.Христов

Със зелено са местата където са разрешени разходките на кучета

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини