Кметът осъди Бареков за 1 лев

Водещият на „Гореща точка“ по TV7 Николай Бареков днес бе признат за виновен от хасковския районен съд по делото за клевета, което водеше срещу него кметът на Хасково Георги Иванов. Градоначалникът бе подал и граждански иск срещу журналиста в размер на 1 лев, който магистратите уважиха изцяло. Освен левчето, Бареков ще трябва да плати и 2500 лева глоба за престъплението, в което бе признат за виновен. Максималният размер на глобата за клевета, предвидена в НК, е 15 000 лева.

Предаването, което бе повод за съдебната битка, бе излъчено на живо от хотел „Европа“ на 19 май миналата година. Тогава Николай Бареков в ефир обвини Георги Иванов в множество престъпления. „Тук имате един кмет, който се мисли за божество... С цял поменик от престъпления...“. В предаването водещият разказал и за запора на сметките на общината, за „доброволните“ дарения, в замяна на които се получавали обществени поръчки, за моста на „Кържалийска“, който „води от една махала до хотела на сина му“, за заграбване на църковни имоти, които се давали на дясната ръка на кмета, за „незаконната му вила в чашката на язовир „Клокотница“, за уличното осветление, дадено „на сина му за огромна сума“. В предаването през май месец миналата година Бареков обяви още, че Георги Иванов се ползва с протекцията на Алексей Петров.

Днес бе четвъртото съдебно заседание по делото, предишните бяха отлагани по различни причини. В залата не присъстваха нито кметът, нито Бареков, който дори не си беше дал труд да изпрати адвокат. Съдът му назначи служебен защитник.

Адвокат на Георги Иванов бе шефът на ОбС Хасково Иван Иванов. Той доведе двама свидетели, които разказаха пред съда колко зле се е чувствал кметът след предаването на TV7.

Днешното решение на районните магистрати съд подлежи на обжалване пред окръжния съд в 15-дневен срок.

"Осъдиха ли ме?" Това попита Николай Бареков, когато репортер на Haskovo.net се свърза с него за коментар. По думите му многото проблеми на главата в последно време му попречили да обърне внимание на процеса в Хасково. "Но ще обжалвам 100 процента", категоричен бе той.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини