Грозна като смъртта

Как се прави тераса

Във връзка с публикуваната в Haskovo.net статия "Общината: Само 22 законни тераси в Хасково" от 16-ти февруари, получихме читателски сигнал за опасна според тях тераса ,"изникнала" на гърба на бившите общежития на СМК на бул. Раковски. Читателите ни не бяха сигурни доколко може да бъде законен един такъв "израстък" на фасада на блок, но бяха категорични, че строежът е опасен.

От снимката, направена на място, се вижда че от тая страна на блока, конструктивно въобще не са предвиждани тераси. Съществуването на тази е възможно след допълнително отлята плоча, заградена впоследствие с бетон в ръждясал кофраж и на всичкото отгоре-остъклена.

Мястото не е от най-оживените, но под блока има магазини, автосервиз и гаражи, тоест от там минават хора. Колкото и стабилно да изглежда всичко, каква е гаранцията, че строежът е напълно безопасен при наличие на близка земетръсна зона в съседна Турция, питат читателите.

Haskovo.net предоставя отговорите на тези въпроси на специалистите, като се задоволява да добави, че според нас, това е най-грозната тераса в Хасково в многохилядната конкуренция.

От тази страна на блока определено не са предвидени такива съоръжения
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини