Хасковският кмет: Активно мероприятие източи безопасния язовир „Елена. Преглед на регионалния печат

Хасковският кмет: Активно мероприятие източи безопасния язовир „Елена”, заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е разнищена на цялата 4 страница. „Елена” предизвика нова Троянска война, става ясно от дописките на страницата. Първо кметът обвинява политическите си противници, че нарочно разрушили стената, въпреки че тя била абсолютно безопасна. После пък обвинява сегашния кмет на село Елена, че пуснал по пощата до общината писмо, в което предупреждава за опасната стена. С други думи стената ту е опасна, ту не е. Черешката на тортата в цялата бъркотия е синдикалистът Марио Бисеров, който пък обявява, че язовирът всъщност е на „кмета Георги”, държал го с подставени лица. И всичко сякаш си идва на мястото.

Браво, Марио, ще ти стискаме палци в съда.

Новата автогара на подпис от акт 16, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Става дума за Димитровград, по 50 рейса дневно ще минават през новото луксозно съоръжение, допълва изданието.

Дават още един мандат на болничен шеф, акцент от 2-ра. Отнася се отново за Димитровград, предложението до сесията на ОбС е да се даде още един мандат на сегашния директор д-р Здравко Наков.

Кметът на Хасково ще съди МВР, водещо на 3-та.

Под него друго заглавие на полицейска тема – „Замът Станева оспорва 2 бона полицейска глоба”.

В Хасково Христозов става Бисеров, заглавие на 6 страница. Темата е родословието на Бисерови.

Форсират процедурата за изчезналите Бойчеви, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 2-ра. Близките ще искат от съда да обяви семейството за безследно изчезнало. Срокът затова по време на война или бедствие е 2 г.

Бензинджии: Зареждаме по 3-4 литра, водещо на първа страница. Горивата удрят нови рекорди, цените повличат след себе си всичко останало.

Водата в Хасково годна за пиене, пише още вестникът. В продължение на две седмици след наводненията течността от чешмите бе с повишено съдържание на манган. Сега стойностите се установили на равнището отпреди потопа и са безопасни. Данните са от здравната инспекция.

Търсят седем митничари, заплатите от 410 до 1100 лева, водещо на 3-та. Обявен е конкурс за митнически служители, част от тях ще са с разследващи функции.

Ценообразуване на българската болка, темата на 4 страница. Текстът е на Мирела Иванова от Дойче веле и явно е впечатлил колегите, защото е препечатан и в двата местни вестника. Мирела коментира неоправдано скъпите лекарства в България и бъркатията със Здравната каса.

Бисер бавно възкръсва след потопа, на цялата 5 страница.

„Димитровград” с първа пролетна победа, акцент от спортната страница. Победата е в контрола над „Хеброс” Харманли с 2:1.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини