Хасково се запролетява до събота, 16 ° С

Разходката в събота-без палта и шалове

Пролетта ще дойде предсрочно в Хасково тази седмица и макар че няма да продължи кой знае колко, ще ни сгрее с температури от порядъка на 16 и повече градуса. Прогнозата е на престижният американски метеосайт Accuweather и бе подкрепена с известни уговорки от местните метеоролози.

Според Accuweather, температурите в Хасково следват възходяща градация до края на седмицата-7 градуса днес, 10 утре, 13 вдругиден, до максимумът от 16 градуса в събота. Цъфването на дръвчетата може да продължи и в неделя когато времето също се очертава да бъде топло, макар и не толкова топло, но все пак 12 грудуса. После обаче февруари ще си покаже отново рогата макар и за няколко дни и температурите ще паднат.

Според хасковската метеорологична обсерватория, температурите днес са 9.2 градуса, което предполага още по-високи стойности от прогнозираните от Accuweather в края на седмицата. Все пак американците ни „прогнозират“ само от сателит, а нешите синоптици замерват на място. Ще има периоди през деня обаче когато ще застудява, при някой по-рязък порив на северозападния вятър който обдухва страната. Той обаче е относително слаб и няма да смъква съществено положителните градуси.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини