Почина Уитни Хюстън

Попевицата Уитни Хюстън почина на 48-годишна възраст, предава Ройтерс, позовавайки се на информация от говорителя й.

Изпълнителката е носителка на шест награди „Грами”, включително песен и албум на годината- за саундтрака към филма „Бодигард”.

„За нещастие, това е истина”, потвърждава говорителката Джил Фритцо.

Засега няма на разположение повече подробности. Според информацията, Хюстън е била намерена мъртва в "Бевърли Хилтън" в Лос Анжелис.

Смъртта й е потвърдена в 15,55 часа местно време - 23,55 часа по Гринуич на 11 февруари.
Тялото й е било в стая на четвъртия етаж на хотела.

Полицията е получила сигнал от хотела в 15,43 часа местно време. Парамедиците и охраната на хотела са опитали да върнат певицата към живота, но безуспешно. Няколко минути след това тя е била обявена за мъртва.

"Засега няма очевидни признаци за криминално деяние. Полицейските детективи разследват смъртта. Причините са все още неизвестни", каза лейтенантът от полицейския участък в Бевърли хилс - Марк Роузън, цитира го ДПА.

По повод смъртта й продуцентът Куинси Джоунс заяви, че е потресен и сърцето му е разбито. Той изрази огромното си съжаление, че никога не е работил с Хюстън, която нарече истински самороден и несравним талант.

Роднини на певицата вече са разпознали тялото. Не се знае какво е правила тя в хотела, но е известно, че тя е щяла да пее на парти в събота вечерта

местно време, предшестващо церемонията късно тази вечер по връчване на наградите Грами. На това партия Хюстън била поканена от пордуцента Клайв Дейвис, който преди години я откри за музикалната сцена.

Уитни Елизабет Хюстън е родена на 9 август 1963 в Нюарк, Ню Джърси. Тя е дъщеря на Сиси Хюстън, успешна ритъм енд блус беквокалистка и братовчедка на звездата Дион Уоруик. Уитни започва да пее в църковен хор в родния си град, а на 11 вече изпълнява соловите партии. Пее и като беквокалистка с Чака Кан, Лу Роулс и с майка си.

Кръстница на Уитни е Арета Франклин, което още повече я свързва с музиката.

Уитни беше на 48 г., когато си отиде, и след мига на слава, продължил при нея дълги години, изпадна в дълга депресия, основно заради сложните отношения със съпруга й - певеца Боби Браун, който я пребиваше и дори отиде в затвора.

Певицата се оказа в плен на наркотиците, ходи дори на два пъти да се лекулва в клиники, а през последната година се заговори, че се е разорила и няма нито стотинка от милионите , които припечели със златния си глас. Последните информации, че певицата е разорена, бяха тиражирани през януари, но отречени от обкръжението й.

Според Книгата на рекордите на Гинес Уитни е най-награждаваната певица на всички времена.

Списъкът й с награди е много дълъг - 6 Грами, 2 Еми, 30 награди на сп. "Билборд", 22 Американски музикални награди и др. Общо отличията й са 415.

Тя има най-много Американски музикални награди, присъдени на самостоятелен изпълнител.

Уитни Хюстън е единственият изпълнител, който има седем последователни номер едно хита в класацията Горещите 100 на Билборд. Това са парчетата "Saving All My Love for You", "How Will I Know", "Greatest Love of All", "I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)", "Didn`t We Almost Have It All", "So Emotional" и "Where Do Broken Hearts Go".

Уитни влияе на цяло едно поколение певици, сред които Марая Кери и Кристина Агилера. Селин Дион, Тони Бракстън, Джесика Симпсън, Нели Фуртадо, Бритни Спиърс,

Кели Кларксън, Сиара, Пинк, Дженифър Хъдсън, Дестинис чайлд, Лейди Гага също са признавали открито, че са били повлияни от Уитни Хюстън. Колкото и да са талантливи повечето от тях, никоя няма златния глас на Уитни.

Източник: bnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини