20 семейства бедстват в Динево

Наводнено Динево

Над 20 семейства в хасковското село Динево не могат да спят в домовете си, след като завчера в тях е имало над 1 метър вода. За това сигнализираха диневци, които днес се обърнаха, чрез кметицата си Димитрия Желева, за помощ към социалните. Семействата са приютени при свои съселяни, но има проблем със спалното бельо и дрехите. Иначе ток, вода и храна в Динево имало, успокои кметицата.

Тази сутрин хората на Златка Караджова лично отидоха до хасковското село и доставиха 40 одеяла и няколко чувала с дрехи. Помощта била доставена с микробус, осигурен от община Хасково. Водата се била оттеглила, но къщите са мокри и не стават за обитаване.

Дрехите и одеялата пък са част от прииждащите от цялата страна помощи за пострадалите от наводненията. По думите на хасковските социални при тях има дрехи и одеяла за поне два тира.

От вчера пък започнали да пристигат и електроуреди и печки за твърдо гориво, след като Haskovo.net , разпространи призива на службата за необходимостта от отоплителни уреди. Те са предназначени изцяло за хората от Бисер.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини