Щастие в Бисер: Семейство спаси любимеца си

Д-р Здравкова върна към живот любимеца на Елена Козалиева/вляво/

Мъничко щастие огря почерненото село Бисер, което изпращаше днес загиналите в наводнението. На фона на хорската мъка, Георги и Елена Козалиеви със сълзи на очи приветстваха връщането към живот на любимеца си и почти член на семейството-конят Мончо. 12 годишната животинка преживяла 24 часа до шия в ледените води на язовир Иваново, които потопиха Бисер в понеделник. Беше в плевнята, успяхме само да го отвържем, но нямахме време да го изведем, развълнувано обясняваше Елена. На фона на удавеното село, Козалиеви прежалили любимецът си.

Мончо обаче се спасил като по чудо. От денонощното стоене във водата обаче, кончето се разболяло. И легнало на умиране. Тъкмо зарадвали се, че виждат любимеца си жив, Георги и Елена отново се приготвели да го оплачат. За тяхно щастие я имало д-р Стефка Здравкова- участъков ветеринарен лекар.

Луднала от денонощната работа и гледката на десетки удавени животни, Стефка прежалила съня си за да върне към живот Мончо. След няколко инжекции и подходящо лечение, конят се изправил на крака. И по всички прогнози-ще оцелее. Щастливото семейство непрекъснато триеше със слама Мончо за да го загрее допълнително. Никой не се трогваше от обещаните 1200 лв обезщетение за удавен кон, обещани от правителството. „Не искаме пари, искаме животинката да живее“ категорични са Козалиеви.

Куриозното е че семейството не отдели и минута за съжаление за сринатото от водите тяхно заведение в Бисер. Макар от него да припечелвали добре, загубата се приемаше философски, без емоции. За хората от село, емоциите са запазени за живинките.

Г.Христов

Мончо оцеля и оздравя
Дъщерята Росица е следващият най-щастлив човек
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини