Правителството отпуска по 10 000 лв. на семействата на загиналите

Бедствието в с. Бисер

На днешното си заседание Министерският съвет ще вземе решение за отпускането по 10 хиляди лева на семействата, които загубиха свои близки при бедствията в Южна България. Това заяви в интервю по националното радио министър-председателят Бойко Борисов.

Той определи ситуацията в харманлийското село Бисер и Свиленград като природно бедствие. В останалите райони положението е критично, добави премиерът.

Борисов даде висока оценка на спасителните работи. "Работихме със сърце и душа и пълно разбиране на проблемите на хората", каза той и отхвърли обвиненията на опозицията. "Реагирахме адекватно. Озовахме се веднага на място", заяви Борисов. "Никой не очакваше, че при минусови градуси ще се случи подобно събитие - преливане на язовир и наводнения. Прогнозирахме го през пролетта - март, април", каза той.

Според министър-председателя реформата във ВиК сектора е закъсняла безкрайно през последните 20 години. "Знаете, че даже водопроводите са от такива материали, каквито не трябва да бъдат. Но за да ги подменим, ВиК секторът се нуждае от 8 до 10 милиарда лева, а такива пари няма", добави той.

Премиерът Борисов обеща, че реформата в системата трябва да приключи до догодина по това време. Ще има агенция, на която "ще дадем брутални правомощия", подчерта Борисов.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини