Пороите спряха учебния процес в Хасково

Директорът Венко Точевски разтревожено гледа наводненото парно

Наводненията предизвикани от несекващият порой прекратиха учебния процес в най-голямото хасковско основно училище ОУ "Христо Смирненски". Учениците от школото днес бяха върнати по домовете си заради наводнена парна инсталация. Водите от дъждовете наводнили мазетата и стигнали чак до котела. В тези условия стартирането на инсталацията би било рисково, а е немислимо да се водят занятия поради липса на парно обясниха от ръководството на школото. От там не бяха сигурни, че и утре ще има училище. "Докато не видя сухо парно, никакво-пускане" зарече се директорът Венко Точевски.

Водата прииждала в мазетата толкова обилно, че и двете помпи на школото не можели да смогнат да я източат. На помощ била викната и хасковсакта пожарна, която още от 3.30 започнала да отводнява. Два часа по-късно обаче, в мазетата имало още около метър вода. "Приижда от реката, има някакви пробиви" обясни кратко Точевски.

Хасковската река наводни и в някои хасковски предприятия, намиращи се в близост до нея,  научи haskovo.net.  На някои места производствения процес е прекъснат.  Това е обаче нищо в сравнение със симеоновградско, където има истински анводнения. Информация за обстановката в областта и пострадалите от наводнения населени места очаквайте по-късно през деня.

Г.Христов

Водата се източва от три и половина, но без ефект
Родителите върнаха децата в къщи
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини