Баба Мара от Планиново уби чакал с вила. Преглед на регионалния печат

Баба Мара от Планиново уби чакал с вила, пише в заглавие над главата „Новинар юг”. 68-годишната жителка на тополовградското село видяла сметката на хищника, нападнал кокошките й.

Пороят запали къща, река заля Въгларово, анонс до главата на вестника. Темата е водеща на 2 страница. Бедствието отново ни налегна след няколко дни отпускане.

Междуградските рейсове по-скъпи с 2 лв. чело на първа страница във вестника. Автобусът Хасково-София стана от 19 на 21 лв., до Пловдив вече е 10 лв., допълва изданието.

Ауди се размаза в дърво, шофьорът загина, акцент от 3-та. 44-годишният Димитър издъхнал при инцидент на пътя между Добрич и Горски извор.

Режат 35 в хасковското кметство, ГЕРБ, против, водещо заглавие на 4 страница. Темата е петъчната сесия на ОбС. От ГЕРБ предложиха да бъде съкратен 4-ият щат за заместник кмет, но мнозинството отхвърли идеята.

„Димитровград” остана без вратари, акцент от спортната страница. Това се случва броени дни преди подновяването на първенството в Югоизточната „В” група.

Старите мини могат да станат гъбарници, казва в интервю за вестника младата архитектка Христина Шишкова.

Ограда на казарма рухна върху тротоар, акцент над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 3-та, става дума за рухналия зид на ул. „Ком”, за която многократно е писано в пресата.

Таксиджии се видяха в чудо от плащания в монети, водещо заглавие на първа страница. Лошото време докара голям оборот за таксиметровите фирми в страната, за хасковските шофьори обаче – само главоболия. Причината – заледените и непроходими улици, което бавело колите, а оттам довело до загуби и трошене на автомобилите.

Кметът: БСП да чисти снега, като вземе властта, водещо на 2-ра. Темата е сесията в петък. Иван Станчев се заяде с градоначалника за непочистените улици, а той му отвърна с политическа реч.

Ивайло Тонев – бъдещият принц на баскетбола, заглавие на 4 страница. Очерк за младата хасковска надежда.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини