Десетки метри тухлен зид се срина върху тротоар

Янко подал сигнала за рухналата стена

Хасковската улица "Ком" днес бе като след бомбардировка. Десетки метри тухлен зид се срутиха върху тротоара на улицата, срещу бензиностанция Шел. За щастие няма пострадали.

Стената ограждаше бившето военно поделение и рухва за втори път. Преди години, тя смаза две момичета преминаващи по тротоара. После уж бе обезопасена. Haskovo.net предупреди още преди месеци, за възобновената опасност от стената. В статията "Стена убиец готова да рухне отново" от 18.11.2011 г. показахме снимка на опасно наклонената стена, която по думите на живеещи в съседните блокове, се държи на "магия". Единствения резултат бе, че мястото бе оградено с предупредителни ленти. Което разбира се не укрепи стената.

Силният вятър от снощи най-вероятно е  причина за сутрешното рухване. Изненадващото е обаче, че е рухнал целия зид в продължение на десетки метри, а не само наклонения ъгъл, който се вижда на снимката от 18.11.

Единствената причина апокалиптичната гледка да е без трагичен край е, че стената рухнала в 4.30 тази сутрин, когато в района е нямало жив човек. Иначе тротоара е масово използван, понеже улица Ком е най-краткия път между булевардите "Раковски" и "Васил Левски".

Сигналът за рухналата ограда бе подаден сутринта от наблизо живеещият Янко/на снимката/. На място се озовала пожарната и екип от бившата гражданска защита. Мястото обаче даже не бе обезопасено с жългти ленти. Нямаше и смисъл, сега стената е много по безопасна отколкото в последните месеци.

Г.Христов

Така изглеждаше стената преди три месеца
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини