Бригада реже нос за дрога. 250 с маски срещу АСТА. Преглед на регионалния печат

Бригада реже нос за дрога, заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е водеща на 3-та. Двама братя – Николай и Стефан Дончеви пратили наказателна бригада от Хасково в Симеоновград при 28-годишния Мирослав Илиев, който им бил свил кило марихуана. Акцията завършила с рязане на нос.

8 интензивни легла от „Неохим” за „Св. Екатерина”, челно заглавие на първа страница. Фирмата дарява оборудването на местната болница.

2 фирми от областта дърпат 1.9 млн. лв. за модернизация, акцент от 2-ра. Едната е преработвателна, другата произвежда фуражи, уточняват от фонд „Земеделие”, но не съобщават имената им.

Искендер прави хайка за вълци, друго заглавие от 2-ра. Кметът на Баните разпоредил да се събере спешно ловна дружинка заради нападение на глутница хищници над кошари в Брястово.

Слагат 150 лева месечен наем на хасковския КДК, акцент от 4 страница. Толкова е месечният наем, който предвижда докладна записка от кмета Георги Иванов. Докладната обаче е била оттеглена поради факта, че КДК не се е пререгистрирал като сдружение в обществена полза. Сегашната му регистрация е в частна полза, което поставя под въпрос отдаването на помещението от общината срещу символичен наем.

63 бона за клубовете от спортното министерство, заглавие от спортната страница. Одобрени за финансиране са 13 спортни клуба в областта.

Балетът е миньорски труд, жените го понасят по-лесно, заглавие на интервю на 6 страница с Росен Канев, солист на националната опера и балет, която наскоро гостува в Димитровград

Вицът прави плаката, заглавие на 7-а, интервю с Жени Господинова, младата художничка, която открива първата си самостоятелна изложба в галерия „Форум” на 9 февруари. Талантливото момиче е дъщеря за известния скулптор Господин Тенев – Гуспата.

Спипаха наркодилър с 12 присъди, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Става дума за закопчания миналия ден в хасковския квартал „Орфей” Вальо Жоров.

250 слагат хартиени маски срещу АСТА в Хасково, челно заглавие на първа страница в броя. Протестът срещу търговското споразумение се организира във Фейсбук. То ще се проведе на 11 февруари от 11 часа едновременно в Хасково и други градове. Тук ще представлява шествие от кметството до сградата на областната администрация.

160 дневно на баня в „Република”, пише още на първа страница. Толкова преминавали през къпалнята, идвали хора и от други квартали.

Рушаща се козирка на блок „Капитан Петко” грози минувачи, акцент от 2-ра. В случаи като този отговорни за ремонта са живеещите във входа.

Крадли напълниха свиленградския арест, водещо на 3-та. 13 нагли крадли били набутани зад решетките миналия ден.

Глобалният заговор, темата на 5 страница, посветена на АСТА.

„Хасково 2” отложи мача в Първомай, акцент от спортната страница. Втора контрола на тима е отложена заради студовете, пише вестникът.

Потомка на Капитан Петко представи книга за рода му, водещо на 8-а. Вчера в клуба на тракийското дружество бе представена книгата на Пенка Чакалова-Генева „Спомен и памет за Каракирковия род – родът на Капитан Петко войвода”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини