„Неохим”АД с дарение за кардиологията в Димитровград

Така изглеждат автоматизираните интензивни легла

Осем автоматизирани интензивни легла за МБАЛ „Света Екатерина” – Димитровград ще закупи „Неохим” АД. Това реши Съветът на директорите на торовия производител в отговор на молба от здравното заведение до ведомствената комисия за разглеждане на молбите за помощи, дарения и др. разходи, казаха от пресслужбата на завода.

От болницата поискаха финансова помощ за четири легла, мениджмънтът на компанията удвои броя им след изтъкнатите аргументи на управителя д-р Здравко Наков.

Шефът на здравното заведение сподели, че съществуващите интензивни легла са на повече от 20 години и са напълно амортизирани, многократно ремонтирани, нефункционални, което затруднява изключително обслужването на пациентите при животоспасяващи манипулации.

Медицинското оборудване вече е поръчано в Пловдивска фирма. То струва около 14 хиляди лева. и напълно отговаря на съвременните методи за лечение и медицински стандарти. Новите легла ще бъдат разположени в Интензивния кардиологичен сектор към Вътрешното отделение на болницата.

Haskovo.net

Д-р Здравко Наков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини