Арестуваният дилър на хероин в Орфей – с 12 присъди

Арестуваният вчера в хасковския квартал „Орфей“ дилър на наркотици Вальо Жоров има дебело криминално досие и 12 присъди зад гърба си, съобщиха от окръжна прокуратура. Наблюдаващият прокурор ще му наложи „задържане под стража“ за 72 часа, след изтичането й ще се иска от съда постоянна мярка, допълниха от държавното обвинение.

Тази сутрин от МВР Хасково съобщиха, че 30-годишният дилър е бил арестуван около 15 часа вчера в момент на разпространение на дрога. В него е открит един грам кафяво прахообразно вещество, което при полевия наркотест е реагирало на хероин.

Въпреки малкото количество на наркотика обаче, прокуратурата ще иска той да бъде оставен зад решетките. Причината е, че има условна присъда, също за наркотици, от миналата година. Ако бъде осъден по сегашния случай, ще трябва да излежи и старата си присъда, обясниха от прокуратурата.

Оттам добавиха, че младият мъж има досие, в което фигурират почти всички престъпления, описани в наказателния кодекс – обсебване, измама, кражба, грабеж, подкуп на длъжностно лице, хулиганство.

Срещу другия мъж, задържан с Вальо Жоров, известен като Иван Герджика, няма повдигнато обвинение. При ареста в дома му вчера полицаите открили електронна везна и три заготовки за отваряне на врати. Той също има присъда за наркотици.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини