Убиец - с 3 оръжия от МВР. Преглед на националния печат

„24 часа": В болницата оставили Дарина без лекар през нощта
Съдебни медици, лекари и прокурори търсят отговор защо издъхна 23-годишната Дарина. Младата варненка, майка на 3-годишно момиченце, влиза за рутинна операция на сливици в петък, 26 януари, в "Сити клиник". Но вместо да се прибере у дома, завършва земния си път в реанимацията на болница "Св. Анна".
"Нямаме ясно и категорично обяснение какво предизвика този масивен срив на операционната маса", казват от "Сити клиник".
Дарина Красимирова Пчеларова-Григорова е млада жена без хронични заболявания и без утежняващи обстоятелства като високо кръвно, белодробни или сърдечни оплаквания. Лекарите се питат кое е предизвикало този внезапен колапс на сърдечната система.

„24 часа": Слагаме тракийско злато до Мона Лиза в Лувъра
Спогодбата предвижда и методична помощ от специалисти на Лувъра при обучението на наши експерти, научни контакти в областта на античното и ислямското изкуство и Българското средновековие. Има текстове за съвместна работа при археологически разкопки и за представяне в Лувъра на антични предмети от българските земи. Нашите колекции ще се представят в новите зали на музея, които са за ислямско изкуство, а също в бъдещите зали за византийско и източно изкуство.
"Преди повече от век френски археолози също са работили в България, а част от находките - рисувани антични вази, позлатен венец на тракийски владетел, бюст от варовик на аполонийска жена, открити основно наостров Св. Кирик, са предадени на Лувъра, обясни шефът на Националния исторически музей Божидар Димитров. Той е ръководител на работната група, която ще уточнява кои шедьоври от нашите музеи ще влязат в бъдещите експозиции във френския музей. Димитров изрази надежда традицията за съвместна работа между френски и български археолози да продължи, особено край Созопол.

„Труд": София заплашена да остане без парно
Голяма част от София може да остане на студено и без топла вода заради неотстранени поражения от аварията в ТЕЦ "София" в средата на декември.
Заради инцидента тогава изгоряха две турбини и в момента ТЕЦ "София" работи само на резервни мощности, като е спряно производството на електричество. От "Топлофикация София" предупреждават, че ако в ТЕЦ-а се случи нова авария, дружеството няма да може да възстанови бързо топлоподаването.

„Труд": Убиец - с 3 оръжия от МВР
 
Разрешително за два пистолета и нарезна карабина получил от полицейската служба КОС в Перник криминално проявеният Стойчо Стойчев-Чочо, признал за убийството на Мирослава. Това стана ясно днес след заседанието на вътрешната парламентарна комисия, на която бяха изслушани вътрешният министър Цветан Цветанов, главният секретар на МВР Калин Георгиев и шефът на ГДБОП Станимир Флоров за случая "Перник" и полицейското насилие.

„Стандарт": Свиха джипа на Илиана
Апаши свиха джипа на Илиана Раева посред бял ден. Черният мерцедес ML 280 CD с номер 1963 бил оставен с работещ двигател пред зоомагазин в столичния квартал Драгалевци. Крадците се възползвали, че ключът е на таблото и офейкали с возилото. Джипът се води на съпругата на Наско Сираков, но в момента на кражбата не е бил каран от нея, обясниха източници от полицията. Самата Раева каза, че е станала грешка и не става въпрос за нейния автомобил.
Навикът да се оставят колите с работещ двигател заради сибирския студ изигра лош номер на още трима столичани. Те били изненадани от сръчните крадци, докато купували цигари или затваряли вратите на гаражите. От полицията призоваха шофьорите да внимават и да не оставят возилата си без надзор.
 
„Стандарт": Полицията ще бие по стандарт
Седмица след като премиерът Бойко Борисов дръпна ушите на МВР заради превишените правомощия при операцията срещу семейството в Мировяне, от ведомството обявиха, че са готови с нов стандарт за използването на оръжие, палки и газ. С промени в закона за МВР ще се въведе стандартът "абсолютна необходимост", по който от години работят полицаите в Западна Европа. Според новите правила произволната или незаконна употреба на оръжие от страна на полицаите ще бъде разследвана като тежко престъпление.
 
„Монитор": Абонатите на парното в акция „демонтаж"
Масов демонтаж на радиатори са предприели абонатите на топлофикациите. Причината е една - да пестят пари от топло в кризата. Въпреки че е забранена, тази практика добива все по-голяма популярност.
 
„Монитор": В трамвая за 50 лева, но само със снимка
Най-евтината карта за градския транспорт в столицата става 50 лева. Толкова ще бъде цената на абонаментния документ за пътуване по всички линии за един месец, но само ако той е поименен и със снимка.
 
„Сега": Спасяваме чуждите банки
 Чуждите банки продължават с опитите да решат собствените си проблеми, теглейки пари от дъщерните си дружества у нас.
През третото тримесечие на 2011 г. общото намаление на външните банкови експозиции в България се равнява на близо 2.3 млрд. долара, или около 3.5 млрд. лв., показват предварителни данни на Банката за международни разплащания.
Почти половината от тази сума - 1 млрд. долара, е била издърпана от гръцки банки. Като се разглеждат и данни за второто тримесечие на 2011 г., става ясно, че само за половин година трезорите от южната ни съседка са намалили участието си у нас с над 1.8 млрд. долара.
Така към края на септември техните средства в българските им представителства са паднали до 14.2 млрд. долара.

„Дума": Неквалифицирани лекари правят пластични операции
Поне 18 лекари без необходимата квалификация поставят гръдни импланти у нас, съобщиха от Българската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия. Във всички големи градове има такива хирурзи, в асоциацията има информация дори за няколко души без никаква специалност.
"Възможно е тези колеги да не са имали възможност да получат специалност, поради което ще предложим да им съдействаме", поясни за ДУМА д-р Страхил Ефремов, секретар на асоциацията. Лекарите, които се представят за пластични хирурзи, ще имат месец да заявят желанието си да започнат изучаването на специалността. Ако не го сторят, трябва да престанат да правят всякакви пластични операции. В противен случай асоциацията ще сезира съответната районна здравна инспекция, Изпълнителната агенция "Медицински одит" и като крйна мярка прокуратурата.
Мога да приема хирург да извършва такива операции, но не мога да приема гинеколог да се обявява за мамолог, категоричен е д-р Ефремов.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини