Хасково остана без дърва за огрев. Час по-късно на училище заради студа. Преглед на регионалния печат

Хасково остана без дърва за огрев, пише в челно заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Складовете ошушкани, чакат ново зареждане идната седмица, допълва подзаглавието. Цената също е скочила от 140 на 144 лева за тон, пише вестникът.

Бойко Борисов рита в зала „Спартак”, анонс на 1-ва. Дописката е на спортната страница. Отборът на премиера „Витоша-Бистрица” ще участва във футболния турнир „Енергетици и приятели” този уикенд в хасковската зала, а министър-председателят е редовно картотекиран в тима.

Куриери не смогват да носят деликатни стоки, анонс над главата в броя. Заглавието е водещо на 3-та. Невиждан бум на поръчките по интернет довел до разцвет на куриерските услуги. Сред поръчките имало и по-деликатни стоки.

Студът сви учебните занятия, акцент на 2-ра. Учебните часове в повечето школа са намалени до 30 минути, засега не се очертава обаче нито грипна, нито дървена ваканция.

Обмислят щурм на нелегални ракиени казани по дворовете, темата на 4-та. Митничарите щели да атакуват нелегалните спиртоварни по къщите.

Хасково час по-късно на училище заради студа, заглавие над главата в „Новинар юг”. Часовете в школата на община Хасково днес започват в 9 часа, заповедта е на шефа на образователния инспекторат Иван Панайотов.

Анулират търг за паркове заради натиск, заглавие на първа страница с въпросителна накрая. На вчерашния търг за концесията на паркове имало нерегламентиран натиск от някои участници извън залата. Днес решават дали да анулират търговете.

Текирдаг търси 10 медсестри и акушерки, плаща добре, водещо заглавие на 2-ра. Собствениците на лечебно заведение в турския град били на посещение във филиала на Тракийския университет в Хасково да търсят медсестри. Според заглавието плащали добре, но в материала няма данни колко добре всъщност плащат.

Украинка на съд за убийство след 14 г., акцент от 3 страница. Внесен е обвинителния акт срещу 46-годишната Екатерина Анатолиевна, обвинена в убийството на любовника си Андрей Андреев в с. Добрич преди 14 години. През това време жената се укривала в Северна България, пише вестникът.

Шофьори борят студа с ябълка и капка веро, водещо на 4 страница. Намазването на стъклото от външната страна с резен ябълка предотвратявало натрупването на снега върху него. Мазане с веро от вътрешната страна пък борело изпотяването. Шофьорски чалъми.

Отлагат „В” група за по-топли дни, акцент от спортната страница. Заради студа и снеговете се обмисля отлагането на пролетния полусезон в групата, който по график трябвало да започне на 19 февруари.

АСТА, или как се обират човешки права, материалът на Боян Юруков, който вчера бе изключително популярен в Мрежата, препечатан на страница 6. Става дума за подписаното от България споразумение за борба с фалшифицирането. Според автора това води до цензура в интернет.

Общественото мнение – лека жена, която държи съдията за ръкава, заглавие на интервю с Хари Харалампиев, адвокат на Кирил Рашков, на 7 страница. Адвокатите са голяма работа. Когато общественото мнение е на тяхна страна, нямат нищо против него, когато е срещу тях, вдигат пушилка.

Губернаторката Узунова ни честити юбилея с адрес, акцент от 12 страница. Ирена Узунова пратила поздравителен адрес, придружен със сандъче отбрани вина за 20-годишнината на „Новинар юг”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини