Симеоновградчани носят медалите на Хасково по борба

Ива Росенова с баща си Росен Бонев

Симеоновградски състезатели донесоха спортна слава за Хасково в иначе култовия за областния град спорт свободна борба. Хасково дори има олимпийски шампион, легендарният Атанас Комшев. Сега обаче спортната слава на града се крепи върху крехките плещи на симеоновградчанката Ива Росенова. Тя завоюва сребърен медал на държавното лично първенство по борба за юноши и девойки, което се проведе в Сливен. Хасковският клуб „Ангел войвода“ имаше късмета да се възползва от неразбориите в симеоновградския спорт. Там борците останаха без зала за тренировки и по необходимост защитаваха цветовете на хасковския клуб. Две възпитанички от града на Марица донесоха медали.

В категория до 63 кг, Ива Росенова размаза опонентките си до финала. Там срещна титулярката в девическия национален отбор Илона Стоилова от Кюстендил. След две равни части, в решителната трета, кюстендилката записа спорна точка и спечели златото. Треньорите в хасковския клуб Али Мехмед и Стоян Желев скочиха на съдиите и поискаха отмяна на точката. Обаче не ги огря. Среброто обаче ще даде шанс на Ива да се пребори за място в националния за европейското първенство в Хърватска в средата на юли. Трябва само да побети Илона Стоилова, пред по-непредубедени съдии, надяват се нейните треньори.

Симеоновградчанката Теодора Цветанова остана с бронзов медал в категория до 48 кг. Единствената хасковлийка, която се окичи с медал- бронзов, бе Милена Сидерова до 67 кг.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини