Харчът за винетки-последен в списъка на хасковлии

За някои хасковлии наличието на винетка е задължително

Хасковлии отлагат даването на пари за винетки толкова колкото могат. Това показа проверка на Haskovo.net в пунктовете за продажби на винетни стикери, ден преди да изтече крайни срок за закупуването на нови. Срокът е 31-ви януари, след тази дата всеки, който използва републиканската пътна мрежа ще подлежи на глоба от минимум 100 лв.

Някои хасковлии нямат избор, но тези които не са задължени от работата си да пътуват до други градове, отлагат харча до последно. В града могат да карат и без винетка. Ако пък им се наложи спешно излизане от Хасково, винаги могат да си купят стикер на някои от бензиностанциите край града. Годишната винетка за лек автомобил е 67 лв, месечната 25, седмичната-10 лв. Не са много пари, но при очакваните „заколващи“ сметки за ток и при неизбежните/за мнозина/ вноски към банките, хасковлии предпочитат да изчакат точно с това плащане.

„Вероятно утре ще са големите опашки“ коментира шефът на областното пътно инж. Живко Боговски. Пътното са само едно от местата където се предлагат винетки-останалите са бензиностанции, пощенски клонове и някои магазини-общо 27 места в Хасково.

Колко точно хасковлии са си купили стикери в края на кампанията, не става ясно. За продажбата на винетки в страната отговаря гражданското дружество „Разпространение на винетни стикери“. Служителите, които знаеха статистиката, не бяха по кабинетите си. Другите пък не знаеха и не щяха и да знаят.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини