80-годишна се задуши в пожар. Съкращават 35 в община Хасково. Преглед на регионалния печат

80-годишна се задуши в пожар, пише в челно заглавие на първа страница „Новинар юг”. Става дума за вчерашния инцидент в Хасково, при който загина Франсухи Куюмджиян, а сестра й Храчохи била откарана в болницата.

Преизбраха Точкова за шеф на административния съд, пише в друго заглавие на първа страница. Това е втори неин мандат.

ДГ снегорин – снимка на гол до кръста мъж, който рине сняг с лопата, украсява първата страница на вестника. Сниманият е 62-годишен пенсиониран стрелочник на име Христо Атанасов от Димитровград. Човекът се калявал, докато върши работа – разчистил пред блока си, а после почнал и тротоара.

Снежен капан: 8 села на тъмно, десетки катастрофи, обобщава изданието вчерашната обстановка в региона в заглавие над главата.

Талисман за 5800 лева скара съветниците в Димитровград, акцент от 2-ра. Цялата Мара втасала, вече и талисман, коментирал кметът Иво Димов, бесен, че съветниците от коалицията на предшественика му Стефан Димитров натоварват бюджета с разходи. Другият голям разход, гласуван вчера, са 70 000 лева за ремонт на Детско отделение.

Арестуваха Петела за грабеж на жена, акцент от 3-та. Вчера съдът оставил рецидивиста в ареста с постоянна мярка. В понеделник той издебнал жена от Харманли и я ограбил.

Хасково първи по рак на белия дроб при мъжете, водещо на 4 страница.

Футболът потъна в преспите, чело на спортната страница. Всички контроли до неделя са отложени заради снега.

Едън – английският съсед в Овчарово, очерк за англичанин, заселил се в региона.

Болна жена изгоря в дома си, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Става дума за вчерашния инцидент, при който загина 80-годишна жена.

Само 17 деца в дом „Надежда”, водещо на първа страница. 42 сирачета са осиновени през 2011-а, расте броят на приемните семейства, допълва подзаглавието.

Съкращават 35 от общинската администрация, акцент от втора страница. Предложението е на кмета Георги Иванов, ще се разглежда на сесията следващия петък.

Поискаха отвод на съдебния състав за Черния Великден, чело на криминалната страница. Вчера един от адвокатите – Бойчо Бойчев, поиска съдът да си даде отвод и делото да започне отново с друг състав. Според юриста съдията Красимир Димитров води процеса тенденциозно и изцяло в полза на обвинението. Искането не бе прието и днес делото продължава.

След снега иде сибирски студ, темата на 5 страница.

Библиотеката почита с изложба 130-годишнината на Майстора, акцент от 8 страница. Репродукции на най-известните картини на Владимир Димитров-Майстора са подредени във фоайето на регионалната библиотека „Христо Смирненски” в Хасково по повод годишнината от рождението на художника.

Това бяха по-интересните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини