80-годишна изгоря жива в апартамента си

Пожарникарите направиха всичко възможно да спасят жената

80-годишна жена намери смъртта си в огнен ад в апартамент на блок до бившия супер „Освобождение“ . Пожарът е избухнал към към 2.30 след обяд, а два часа по-късно още не се знаеше дали има тяло в апартамента на 4-я етаж. За наличието на човек в горящото жилище свидетелстваше възрастна жена, която се представи с името Храцухи. Абсолютно ошашавена от преживения шок и порядъчно нагълтана с дим, тя несвързано обясняваше, че сестра Францухи перяла заедно с някаква Маша и ...нещо станало. 6-ма огнеборци с кислородни маски щурмуваха неколкократно апартамента, но нажеженото като пещ жилище обгърнато с гъсти валма отровен дим не позволяваше да се види или спаси нещо. След неколкократно обливане с шлангове и след масирано използване на пневматични пушки, гасящи със сгъстен въздух, пожарникарите „пробиха“ за да попаднат всред ад от полуизгорели вехтории. Едва след щателен оглед е било забелязано тялото на 80 годишната Францухи.

Вълмата от въглероден окис, отделящ се при горенето, застраши здравето и живота на обитателите от съседните апартаменти, които бяха спешно евакуирани от пожарникари и полицаи. По спешност бе изведен човек нуждаещ се от хемодиализа. Оцелялата Храцухи бе транспортирана до болницата. Окончателно, гасенето приключи преди минути.

Двете сестри Храцухи и Францухи Агоп Коюмджиян, обитавали от години общинско жилище в блока. Апартамента им пълен с вехтории и това е способствало огънят да се разпространи толкова бързо. Вероятно неправилно боравене с нагревателни уреди е предизвикало първоначалното запалване, а трудноподвижната жена не успяла да напусне навреме жилището си.

Г.Христов

Полицията евакуира оцелялата Храцухи
Макар и с маски, огнеборците също се нагълтаха с дим

Часове по-късно, тялото на жената бе извадено

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини