Пътищата критични, закъсали камиони в Сакар

Общинското пътно чисти с всички сили, но пътищата побеляват минути по-късно

Обилните снеговалежи затрудниха до крайност движението по част от пътната мрежа в областта. Най-проблематично е положението по пътя Харманли-Тополовград, където натрупванията от сняг са били около 25-30 сантиметра. Въпреки интензивното снегопочистване, снегът натрупва отново за минути. В този участък е въведено ограничение за движението-само с вериги.

Въпреки това обаче няколко камиона успяха да закъсат в района на село Младиново в Сакар. Селото е на границата между свиленградска и тополовградска община. За изваждането им са впрегнати сили на пожарната и областно пътно управление.

Още по-лоша е обстановката по пътя за Кърджали. Най-критично е положението край село Мост. Бавнодвижещите се автомобили образуват понякога дълги, до километър колони. Съвместно с кърджалийското пътно, от хасковската Агенция пътна инфраструктура взеха решение по целия път за Кърджали автомобилите да са задължени да бъдат с вериги. Ако снеговалежите продължават, ще се въведе и следващата ограничителна мярка-без ремаркета и полуремаркета.

Интензивно вали на Света Марина в Ивайловград и на Малката звезда. Най-добре са в Свиленград, където въобще не вали и в част от община Любимец, където засега вали скромно.

Няма закъсали тежкотоварни автомобили и автобуси, рапортуват от областното Пътно. Не е изключено и това да се случи ако снегът продължи. Очаква се на по-високите места в общината снежната покривка до края на деня да достигне половин метър.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини