Глоба за общински служители, отказали услуги на длъжници. Преглед на регионалния печат

"Глоба за служители отказали услуги на длъжници", чело в "Хасковска Марица". Всеки служител, който откаже административна услуга на гражданин ще бъде глобяван с 20 % от заплатата си. При повторен отказ-цялата заплата. Досегашният мотив за отказа- че е длъжник на общинската хазна, да стане невалиден. Това гласи докладна която ще се обсъжда от общинският съвет на...Димитровград. Оттам се позовават на писмо на омбудсмана на републиката Константин Пенчев, който смята, че отказът от административно обслужване е противозаконен. Интересното в случая е, че националният омбудсман е сезиран от жители на Хасково, където тази незаконна практика върлува от години. В областният град не можеш да се ожениш или узакониш роденото дете, ако не си платиш дълга към местната хазна. "Към мен се обърнаха граждани на Хасково, Пазарджик и Рила" признава Пенчев, цитиран от вестника. От това прошение са на път да се възползват гражданите на Димитровград, ако докладната мине през местния парламент в четвъртък. Тя е внасяна от "Коалиция да за |Димитровград". Интересното е че неин човек, Стефан Димитров, управляваше общината предходните 4 години, но тогава незаконноста на мярката не притесняваше никой.

В Хасково нито управляващи нито опозиция се трогват от оплакванията на собствените им граждани.

Които между другото намаляват с ударни темпове: "До 50 години регионът ще е икономически мъртъв". По данни на националния статистически институт, до 2060-та година населението на областта ще намелее двойно. Което ще остави производството без работна ръка и съответно, областта без производство. Подобен срив ще направи инвестирането в имоти безперспективно, гласи още прогнозата.

"Компютри от Бил Гейтс за читалището в Конуш" Обезлюдяването най-ударно засяга хасковските села. В Конуш вкарват модерни компютри в местното читалище, но тъжната гледка е, че зад тях стоят баби и дядовци. Поради липса на внуци за дундуркане, възрастните хора ще си играят с мишката.

"52 годишен загина докато чисти цистерна" водещо на крими страницата. Пожарникари намерили Александър Михайлов мъртъв в циментовоз, в който влязал да чисти на ръка. Няма данни дали това е трудова злополука или нещастен случай.

"Двама авери на Близнака остават в килии". Замесени в мащабна хероинова контрабанда бяха оставени зад решетките, въпреки че искаха от съда да им промени мярката от "неотклонение, задържане под стража". Двамата са част от разбития миналата година контрабанден канал, при което бяха спипани 96 кила хероин скрити в циментовоз.

"Близнака с хемороиди, гледа го неврохирург" чело на "Новинар Юг.". Тарторът на контрабандния канал също искал да излезе на свобода защото му се появил хемороид. Един от двамата му авери, пък хвърли като аргумент "новината", че му се родило дете и искал да се прибере у дома. Съдът отхвърли исканията.

"Без риболов в три реки и язовир през 2012-та година". Без риболов по Арда и около яз Студен кладенец, решили от националната изпълнителна агенция Рибарство и аква култури. Целта било да се запази биологичното разнообразие в районите.

"Въдичари пак зарибяват яз. Тракиец от джоба си" напук на твърденията, че любителите рибари са най-големите душмани на рибата, хасковлии решиха за втори път да зарибят яз Тракиец, при това като платят зарибителния материал от джоба си. Нещо което е работа по принцип на държавата. Дарителски пунктове са разкрити в местните рибарски магазини. миналата година, любителите събраха над 3000 лв и хвърлиха 15 хил шанарнчета и амурчета в държавния водоем.

"52-ма се извиха на опашка за мартениците". Цяла върволица се изви пред местната община за разрешително за маси, на които да се продават мартеници. Очакваната печалба за хората от няколкодневната кампания е 200-300 лв, което не е за изпускане в тези безработни времена. Маси ще има навсякъде по центъра, с изключение на театъра. От естетически съображения.

"Адвокат иска съдът да върне делото за "Черния Великден" водещо на крими страницата. Утре стартира делото срещу шофьорът и собственикът на колата, която навръх Великден миналата година прегази в катастрофа 6 деца на възраст от 16 до 18 години и рани още две. Адвокатът на един от извършителите на шесторното убийство в Симеоновград иска съдът да върне делото на прокуратурата, заради допуснати сериозни нарушения на процесуалните правила. Това според адвокат Бойчев, сериозно ограничавало правата на клиента му Живко Желев. Припомняме, че младежът дал ключовете на личния си автомобил на пияния си браатовчед Данаил Георгиев. Георгиев подкарал опел-а със 136 км в час по разбитите симеоновградски улици и минути преди божието възкресение в полунощ, уби завинаги 6 деца.

 Според адвокат Бойчев, обвинението не било прецизирало спрямо двамата, дали става дума за съизвършителство  или независимо извършителство. Освен това при предоставяне на доказателствата на обвиняемите, от автотехническата експертиза липсвало най-важното-колата?! Следващото възражение: лицето което взело кръвните проби, с което бе констатирано, че и единия и другия били пияни, се подписало със "Стоянов" а пред фамилията имало, цитирам: "Инициали с неизвестно значение М.Ф."

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини